Att gå ut tidigt på morgonen, precis när nattens regn har slutat falla, är en underbar upplevelse.  Luften känns extra lätt att andas och naturens härliga dofter kommer till sin rätt när allt pollen och damm har spolats bort av regnet. Det är sällan luften är så frisk, lätt, klar och ren som då – i gryningen efter ett nattligt regn.

Att hela naturen brukar glädjas åt den nya friskheten vid såna tillfällen förstärker upplevelsen. Fåglarna sjunger ut sin glädje så man känner sig helt omgiven av en vacker orkester, blommorna öppnar sig och sträcker sig upp mot himlen igen, en massa sniglar, grodor och andra varelser lockas fram av vätan i marken.

I morse fick jag just en sådan härlig morgonpromenad före jobbet, och jag har kunnat bära med mig minnena av naturens skönhet när den välkomnade det välbehövliga regnet hela dagen.

Regndroppar på lupinblad
Regndroppar på lupinblad

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.