Lärkträdet har varit väldigt speciellt för mig så länge jag kan minnas. Förmodligen ända sedan min pappa visade mig när jag var liten, att det finns ett barrträd som tappar sina barr på hösten precis som lövträden fäller sina löv.

Lärkens fantastiskt vackra blommor!
Lärkens fantastiskt vackra blommor!

För exakt en vecka sedan passerade jag en klunga lärkar som stod vid sidan av en skogsväg och jag fotade dem eftersom de just började få sina nya barr. När jag skulle publicera bilden på Instagram googlade jag först på ”lärk” eftersom jag ville ha med det latinska namnet (larixdecidua) också bland mina #hashtags och passade på att läsa lite om lärken när jag ändå hade informationen framme på skärmen. På så sätt fick jag reda på att lärkträden blommar på våren. Det hade jag ingen aning om innan – och jag bestämde mig genast för att gå förbi lärkarna minst en gång i veckan för att inte missa deras blomning.

Lärkblommorna i solljus
Lärkblommorna i solljus

Inte kunde jag ana då att jag knappt en vecka senare både skulle få se, och fotografera, lärkblommor för första gången! Jag är verkligen lyckligt lottad!

 

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.