Årets första häger

Bilden är fotad av Göran Bength och finns i originalutförande på hans blogg.

Jag tycker att hägrar är rätt coola fåglar. Och med häger syftar jag på gråhäger, ardea cinerea, som vi varje vår brukar ha ett par stycken av i ån med tillhörande “våtmark” knappt en kilometer från vårt bostadsområde i Eksjö. Det är något speciellt med deras långa ben och halsar och deras sätt att röra sig – något som får mig att tänka på dinosaurier.

Häger - gråhäger

Jag visste inte att hägrarna var här på vintern också, för jag har inte sett någon sedan tidigt i somras. Men just idag, årets första dag, råkade jag alltså skrämma upp årets första häger när jag gick över bron vid den gamla kvarnen i Kvarnarp. Det är synd att jag från och med imorgon är på arbetet hela tiden det är ljust, men i helgen kommer jag garanterat att smyga mig tillbaka för att se om jag kan lyckas foto “min” häger.

För dig som vill veta mer om häger / gråhäger

Inlägg på bloggen: Idag såg jag hägern, 2019-01-26
Länk till Naturhistoriska muséets information om gråhäger

Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *