Går din vecka i snigelfart medan du räknar ner dagarna till helgen? Det här inlägget handlar om ett sätt att få även veckorna att kännas meningsfulla; nämligen mitt-i-veckan-turer.

Utsikt från Dyrön mot Åstol i solnedgången
Utsikt från Dyrön mot Åstol i solnedgången

Dyröleden efter jobbet

Igår till exempel fick jag och Rebecka Sundahl (följ gärna henne på Instagram) en otroligt fin kvällstur längs Dyröleden efter jobbet. Detta är en tur som jag har gjort flera gånger – även som mitt-i-veckan-tur – eftersom jag bor så nära.

Utsikten längs leden var helt fantastisk, och vi fick till och med njuta av några riktigt goda våfflor längs vägen! Våfflorna gräddade vi själva i det obemannade caféet i sydhamnen (swisha, grädda, njut som det står på skylten).

Våfflor är aldrig fel! Extra roligt när man får göra sin egen våffla - som på vår mitt-i-veckan-tur
Våfflor är aldrig fel! Extra roligt när man får göra sin egen våffla

Otrolig solnedgång

Eftersom kvällarna är ljusa länge bestämde vi oss för att gå samma väg tillbaka som vi kommit, istället för att gå raka vägen till vindskyddet. Vi ”klättrade” på klippor, tog in havsutsikten, gladde oss över att se mufflon med lamm, och njöt av solnedgången över horisonten.

Detta är en av alla upplevelser vi fick under vår mitt-i-veckan-tur

Vindskyddsnatt

Som grädden på moset övernattade vi i ett mysigt vindskydd innan vi steg upp och åkte till jobbet i morse. För mig är det få saker som slår att somna till naturens ljud och dofter, så det var en perfekt avslutning på vår mitt-i-veckan-tur.

Mitt-i-veckan-turer – som minisemester

Om du känner dig uttråkad, trött, eller bara behöver en paus från vardagen rekommenderar jag verkligen att du unnar dig en vandring mitt i veckan. Lång eller kort. Med eller utan övernattning. Det är som att få en minisemester, både vad gäller energi, glädje och intryck!

Vy från Dyrön i solnedgång
Vy från Dyrön i solnedgång

Var kan DU göra en mitt-i-veckan-tur?

Tanken är inte att du ska behöva ta dig till Tjörn och kopiera min tur, utan jag vill inspirera dig att öppna ögonen och hitta platser i ditt eget hemomkring.

Fundera ut något ställe du kan ta en egen mitt-i-veckan-tur på
Fundera ut något ställe du kan ta en egen mitt-i-veckan-tur på

Vill du veta mer om Dyrön?

Eftersom Dyrön ligger så nära mitt hem (jag ser faktiskt ön från mitt vardagsrumsfönster) har jag hunnit vara här ganska många gånger. Därför har jag inte beskrivit själva leden så ingående i just det här inlägget. Men inlägget ”Kors och tvärs på Dyrön” har jag beskrivit leden mer noggrant. Och det finns även fler inlägg om Dyrön där du kan hitta inspirerande bilder och texter.

På Dyrön kan man se vilka mufflonfår om man (som vi) har tur
På Dyrön kan man se vilka mufflonfår om man (som vi) har tur

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.