Ranebo Naturskog i Svartedalen är ett otroligt fint naturreservat som jag varit i flera gånger. Den här gången fick jag den allra vackraste vinterdag man kan tänka sig. Snön gnistrade på marken, träden, stenarna och blåbärsriset runt vandringsleden.

I Ranebo naturskog möttes vi av ett riktigt vintrigt sagolandskap
I Ranebo naturskog möttes vi av ett riktigt vintrigt sagolandskap

Idag gick vi leden motsols

Eftersom både Helena och mig gått här tidigare bestämde vi oss för att gå vandringsleden motsols den här gången. Därför kändes allt som nytt för oss. Rundslingan i Ranebo naturskog är mellan 8 och 9 kilometer lång. På grund av att den är väldigt kuperad tar den längre tid att gå än man tror.

Helena kollar den digitala kartan....
Helena kollar den digitala kartan….

Isigt men gnistrande vackert

Idag var det dessutom väldigt isigt på en del partier, men det gick ändå bra för oss. Jag hade dubbade skor som vanligt, och Helena gick med broddar.

Isigt i Ranebo naturskog idag
Isigt i Ranebo naturskog idag

Att se solen sila ner mellan trädgrenarna medan vi gick, och sedan känna dess värme i ansiktet under fikapausen gav enormt med energi.

Den här rundan i Ranebo naturskog är ett ”måste” för alla som gillar riktig skog, sjöar, vida utsikter och stigar som vindlar fram upp- och nerför små berg.

Grottan i Ranebo naturskog

Det finns också en grotta längs leden, där vi kravlade oss in. Det var spännande, men lite bökigt när man har ett krånglande knä.

Mer om Ranebo naturskog

Sammanfattningsvis kan jag säga att naturreservatet Ranebo Naturskog ligger i området Svartedalen i Stenungsunds kommun, Bohuslän. Fakta om naturreservatet hittar du hos Länsstyrelsen.

Koordinater till naturreservatets parkering där jag brukar parkera.

I bloggen finns flera inlägg från mina tidigare besök/vandringar/övernattningar i Ranebo naturskog, ifall du vill se hur det ser ut när det inte är snö.

Leden är välmarkerad (men det var den inte första gången jag gick här för några år sedan)
Leden är välmarkerad (men det var den inte första gången jag gick här för några år sedan)

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.