Mitt allra närmaste naturreservat efter dagens flytt till Tjörn är Tuveslätts naturreservat, och det är ett vackert och spännande reservat.

Den här skylten står kanske 500 meter från min lägenhet
Den här skylten står kanske 500 meter från min lägenhet

Ut på tur så fort flyttlasset gått

Självklart kunde jag inte låta bli att ge mig ut på en upptäcktsfärd här i Rönnäng, trots att vi var och städade ur huset till fram på eftermiddagen.

Förbi idrottsplatsen Tuveslätt följer man den här vägen
Förbi idrottsplatsen Tuveslätt följer man den här vägen

Från lägenheten är det ungefär en kilometer till naturreservatet Tuveslätt. Det kändes som ett lagom avstånd att gå för att komma till starten, och jag var också lite nyfiken eftersom jag aldrig varit där.

Inne i reservatet går både kor och får
Inne i reservatet går både kor och får

Naturen i Tuveslätts naturreservat

Eftersom naturreservatet består av öppna, mycket artrika betesmarker på skalgrusunderlag så längtar jag verkligen till i vår. Här finns också många fornlämningar och kulturhistoriska spår.

Alla dessa stenmurar - som de har slitit!
Alla dessa stenmurar – som de har slitit!

Eftersom jag bara har strosat runt i Tuveslätt naturreservat i någon timme kan jag inte ge några konkreta tips, mer än att jag tycker det är värt att gå en runda här om du ska till Rönnäng, eller den här änden av Tjörn. Jag kände att jag kommer att trivas här, i mitt närmaste naturreservat, och jag kommer att gå kors och tvärs här så jag lär känna varje vrå. Supermysigt också med de godmodiga korna och fåren som gick och betade.

Jag har mycket kvar att se

Det fanns så många stigar och skogsvägar överallt som jag ville utforska, så min kartapp har nu fått en massa nya punkter som jag måste tillbaka till. Jag hann ju inte pröva alla idag!

Otroligt fin liten tjärn.. där man även placerat fikabord, mitt i Tuveslätts naturreservat
Otroligt fin liten tjärn.. där man även placerat fikabord, mitt i Tuveslätts naturreservat

Så här hittar du till Tuveslätt

Naturreservatet ligger i utkanten av samhället Rönnäng på Tjörn (södra Bohuslän). Kommer du med bil parkerar du vid idrottsplatsen I Rönnäng (Tuveslätt). Men för dig som åker buss passar det bra att stiga av vid hållplatsen Bäckevik. Buss 355 och TEXP passerar hållplatsen (länkarna går till Västtrafiks tidtabeller).

Du kan läsa mer på Tjörns kommuns webb. Observera att man inte får tälta/övernatta I detta naturreservat.

Tuveslätts naturreservat i Rönnäng på Tjörn
Tuveslätts naturreservat i Rönnäng på Tjörn

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

2 Comments

  1. Göran Thomér

    Härliga bilder och inspirerande information om områden du beskriver som man bara vill besöka

    1. Tack så jättemycket! Du och Silver är välkomna hit så kan vi strosa upp hit med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.