På den gå-tillsammans-tur som jag ordnade på Kalvön idag blev vi 6 personer och två hundar. Trots att SMHI utlovat regn hela förmiddagen (efter en hel vecka med sol) fick vi faktiskt inte en enda droppe på oss, så jag var väldigt nöjd med vädret.

På väg ut mot Kalvön på dagens gå-tillsammans-tur
På väg ut mot Kalvön på dagens gå-tillsammans-tur

Kalvön är ordentligt kuperad

Kalvön har en kraftigt kuperad terräng med branta stup på sina ställen. De högsta höjderna är nästan hundra meter över havet.

Här på Kalvön är det rätt kuperat
Här på Kalvön är det rätt kuperat

Tack och lov finns även dalgångar. I dem går utmärkta stigar som gör det möjligt att nå större delen av ön. Idag gick vi både röd, blå och gul led, och totalt var vi ute i nästan fyra timmar.

Fika i vindskydd

Då det blåste rejält vid havet valde vi att fika i vindskyddet vid Scoutängen istället för att sitta direkt vid havet. Vi passerade många vackra havsvikar (där man också hade kunnat stanna), mossiga skogar, härliga klippor och små bokskogar. Dessutom såg vi björkar vars löv börjat slå ut.

Blommor och grönt

Eftersom hela veckan fram till idag varit varm och solig så har naturen exploderat i färger. Vi såg en massa blommor; på bild från vänster till höger; trift, gullpudra, skörbjuggsört, harsyra, nunneört, mjölon och någon slags fräken. Och vi såg även vårfryle och mängder av vitsippor och svalört.

En del av stegutmaningen

Stegen räckte gott och väl till de 10.000 steg som vi behöver (tänker på min stegutmaning 10000hemomkring ) eftersom detta event var en del av just denna utmaning. Det var roligt att så många trotsade det ”utlovade” regnet och bidrog till härliga samtal längs stigarna.

Gå tillsammans-tur på Kalvön

Fler gå-tillsammans-turer?

Här kan du läsa om min förra gå-tillsammans-tur. Jag har inga fler inplanerade vandringar, men har fått många meddelanden från personer som är intresserade. Skulle du vilja vara med om jag anordnar fler gå-tillsammans-turer? Kommentera här i så fall.

Några av mina Instagrambilder från Kalvön

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.