Igår fick jag fyra sagolika, frostiga ute-timmar vid vackra Gårdsjön. Här har jag övernattat några gånger, men äntligen blev det av att gå runt hela sjön.

Frost på träden runt Gårdsjön var det igår
Frost på träden var det igår

Dags att gå ut och ”bara vara”

Eftersom jag och min sambo Lars insåg att det var längesedan vi gick ut och bara hade det lugnt och skönt bestämde vi oss för att ta en sådan tur igår. Båda har vi ju vandrat på många ställen runtomkring, så förslagen till plats för vår utflykt var många. Men till slut bestämde vi oss för Gårdsjön som ligger i grannkommunen Stenungsund.

Rundslingan runt Gårdsjön

Jag har övernattat vid sjön några gånger (länk till magisk hammockmorgon), och därför gått delar av vandringsleden. Den här gången blev det äntligen av att gå hela. Leden är inte särskilt lång, bara 4,5 kilometer. Men eftersom den är så kuperad tar det ändå några timmar att ta sig runt.

Vackert längs leden som går runt Gårdsjön
Vackert längs leden som går runt Gårdsjön

Leden runt Gårdsjön är mycket kuperad och leder dig upp- och nerför berg, i stort sett hela tiden med utsikt mot sjön. Runt stigen finns mossig barrskog blandat med små berg och vacker lövskog.

När jag gick där igår med min sambo och våra hundar möttes vi av ett magiskt vackert frostigt landskap! Det var obeskrivligt vackert.

Här kollar vi på istappar
Här kollar vi på istappar

Detta är en led som jag verkligen kan rekommendera. Kom ihåg att ta god tid på dig – det tar en stund att gå runt denna vackra sjö med alla dess vikar och uddar.

Det går upp och det går ner...
Det går upp och det går ner…

Lunchpaus på egen udde

Vi gjorde en avstickare från leden och gick ut på en vacker udde mitt i Gårdsjön. Där hängde vi upp en tarp vid en helt sagolik utsikt.

Vi la ut liggunderlag och renfällar att sitta på. Sedan tog jag fram Trangia-köket och stekte lite ägg och bacon. Sällan har så enkel mat smakat så gott! Jag brukar inte visa upp matbilder särskilt ofta, men med den här bakgrunden måste jag nästan.

Dricksvatten tog vi direkt ur sjön (jag håller ju på att samla material till min vattenreningsskola som jag skriver i samarbete med The General Prepper ).

Vattenfiltret Sawyer Mini är sååå smidigt.  Jag tar upp vatten med en vanlig PET-flaska, skruvar på filtret, och sedan är det bara att dricka. Här har jag tagit vatten ur Gårdsjön.
Vattenfiltret Sawyer Mini är sååå smidigt. Jag tar upp vatten med en vanlig PET-flaska, skruvar på filtret, och sedan är det bara att dricka.

Hundarna var lika nöjda som vi. De fick ligga på varsitt liggunderlag och gnaga på goda tuggben medan vi åt våra supergoda mackor. Övrig tid var det bara spring och bus hela tiden, så hundarna var helt slut när vi kom hem.

Balder med is i pälsen efter lite badande...
Balder med is i pälsen efter lite badande…

Jag är tacksam för en riktigt fin utedag – trots att den utlovade solen uteblev – igen. När ska jag lära mig att inte tro på SMHI? Men, jag hade inte kunnat få en mycket vackrare tur än denna.

Därute på udden står jag. Fast inte lunchudden.. utan en annan.
Därute på udden står jag. Fast inte lunchudden.. utan en annan.

Så här hittar du till Gårdsjön

Vandringsleden ligger i min grannkommun Stengungsund i södra Bohuslän. Här hittar du parkeringen (kartlänk) intill ledens start och en informationstavla.

Vill du se mer?

Klicka på bilden här nedanför för att komma till min reel från turen.

Sagolikt frostigt vid Gårdsjön
Sagolikt frostigt vid Gårdsjön – klicka för att se en film från turen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English EN German DE Spanish ES Swedish SV