I torsdags gick min kollega Mari och jag Skärhamnsvandringen på veckans walk and talk-möte. Detta är en lättvandrad led, förutom en kort passage uppe på berget, som bjuder på vackra västkust-vyer.

Utsikten på Hamneberget, Skärhamn
Utsikten från Hamneberget, Skärhamn

Rundslinga prydd med sjöstjärnor

Delar av slingan hade vi gått tidigare, men den här gången gick vi hela rundan. Vi utgick från torget i Skärhamn och följde sedan de fina markeringarna med sjöstjärnor genom samhället, upp över berget och utsiktsplatsen, längs havet och förbi kyrkan tillbaka till torget.

Till stor del går man på asfalt, men det störde inte nämnvärt eftersom leden går genom de pittoreska gamla delarna av samhället. Man går i trånga gränder, omgivna av vackra hus. Vyer över berg och hav får man flera gånger och det är en perfekt runda att gå om man bara vill flanera fram i lugn och ro. Det finns många ställen längs vägen som passar perfekt som fikaplats, eller ”bara-vara-plats”.

Så härligt att sitta vid havet och ta in atmosfären
Så härligt att sitta vid havet och ta in atmosfären
Liten fikapaus under Skärhamnsvandringen
Liten fikapaus under Skärhamnsvandringen

En kort sträcka uppe på berget består underlaget av naturstig, men för övrigt är denna rundslinga lätt att gå. Den passar även bra att gå i kombination med att man vandrat till exempel på Dyrön, besökt Pilane skulpturpark eller något av alla de andra fina utflyktsmålen som finns i närheten (se mer här i bloggen).

Man får se många fina hus längs Skärhamnsvandringen
Man får se många fina hus längs Skärhamnsvandringen

Vi var nöjda med veckans möte och även med valet av slinga. Här fick man mycket västkust för en relativt liten fysisk insats.

Ytterligare info om Skärhamnsvandringen

På Tjörns kommuns webbsida kan du läsa mer om den här rundslingan som är 5 kilometer. Man kan parkera antingen på torget i Skärhamn eller vid kommunhuset där det finns en större parkering. Det går också bra att åka buss med Västtrafik till båda dessa hållplatser (torget och kommunhuset – se tidtabellen).

Det behöver inte vara svårare än så här - upp på berget och ta en fika
Det behöver inte vara svårare än så här – upp på berget och ta en fika

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.