Idag ägnade jag hela förmiddagen åt att skriva blogg och vila kroppen efter de senaste dagarnas alla turer här i Funäsfjällen. Men självklart kunde jag inte hålla mig inomhus hela dagen.

Medan jag strosade på fjället mötte jag renar

Efter lunch gick jag upp på fjällheden någon kilometer från stugan. Jag hade ingen brådska, utan strosade egentligen mest bara omkring uppe på fjället. Stannade och lyssnade på en porlande bäck en stund, såg en lämmel som gömt sig under en spång, njöt av en dimfri dag då jag faktiskt kunde se topparna runt mig.

Renar på fjället
Renar på fjället

Helt plötsligt såg jag något vitt en bit framför mig på stigen, och förstod att det var en ren. Jag stannade upp och tittade lite noggrannare, och då kunde jag räkna till drygt 10 renar. Eftersom avståndet mellan oss var ganska stort fortsatte jag med tysta steg längs stigen.

Ännu en ren

Renar på stigen och jag utanför

Till min förvåning kom renarna gående mot mig och för att inte skrämma dem klev jag ut i det våta markområdet och satte mig på knä en bit in. Flera av renarna kom lunkande längs stigen förbi mig. Den största stannade mitt för mig och tittade åt mitt håll. Sedan började han beta i lugn och ro.

Vilken otroligt vacker ren
Vilken otroligt vacker ren

När de övriga såg att han accepterade min närvaro kom de tillbaka och började beta runt omkring mig de också. Så där satt jag på knä (det blev dyngsurt och kallt) i över en kvart i lugnet och bara njöt av att ha djuren omkring mig.

En fantastisk upplevelse

För mig var detta en fantastiskt fin upplevelse och jag kände en stor tacksamhet mot naturen för att jag fick vara med om den. Allt var lugnt, tyst och stilla. Jag bara satt där och alla renar verkade känna sig tillräckligt trygga för att fortsätta med sitt.

Det här blev en väldigt fin naturupplevelse som jag kommer att bära med mig och se tillbaka på många, många gånger. Till vardags har jag ju alltid hund med mig, vilket förhindrar den här typen av möten.

Fler inlägg från Funäsfjällen/Härjedalen

Här hittar du fler inlägg som jag skrivit från mina besök i Härjedalen, och här nedanför några instagraminlägg härifrån.

Några av mina instagrambilder

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.