Eftersom jag inte anlände till Fjällkällan förrän på eftermiddagen bestämde jag mig för att nöja mig med en kortare tur idag, och sova första natten i stugan. På grund av närheten föll valet på Livsäterån.

Den fina stigen som leder från bostadsområdet och upp över trädgränsen
Den fina stigen som leder upp över trädgränsen

Livsäterån, guldtur nummer 550

Eftersom jag kunde nå Livsäterån (som även råkar vara den närmaste guldturen – nummer 550) till fots var det ett lätt val. Ett annat skäl var att jag ville se ån även i höstskrud – tidigare har jag bara sett den på sommaren.

Livsäterån, guldtur 550 i Funäsfjällen
Livsäterån, guldtur 550 i Funäsfjällen

Så här beskriver Funäsfjällen.se turen: ”Du startar på hög höjd med omedelbar fjällkontakt. På nolltid nås fjällets eget äventyrsbad med panoramavy. Den vindskyddade ån är omåttligt populär på både lata badturer och på snabba löprundor.

Här i Livsäterån är det många som badar (när det är lite varmare ute)
Här i Livsäterån är det många som badar (när det är lite varmare ute)

Otroliga höstfärger

Just idag var det kanske inte så badvänligt i duggregn och hösttemperatur – men ofantligt vackert med alla höstfärgerna. Tidigare har jag bara sett höstfjäll på bild, men inget jag sett har kunnat mäta sig med den upplevelse jag fick idag. Det går helt enkelt inte att helt förmedla på bild hur mäktigt det är.

Trots att jag har varit tillbaka i stugan några timmar är jag fortfarande helt förundrad över min 2,5 timmes otroligt fina och njutbara vandring. Det här var en perfekt start på min semestervecka.

Lycklig vandrare
Idag är jag en extra lycklig vandrare

För dig om vill veta mer om Livsäterån

Vandringen är cirka 5,2 kilometer och är klassad som lätt. Det är tyvärr inte en rundslinga, utan man går fram och tillbaka från parkeringen vid Hållan (mellan Funäsdalen och Tänndalen) och Livsäterån.

Hos Funäsfjällen kan du läsa mer om guldtur 550 till Livsäterån

På stigen från Hållan mot Livsäterån
På stigen från Hållan mot Livsäterån

Boken ”Funäsfjällen Helags och Ljungdalsfjällen – vandringsturer och utflykter” från Vildmarksbiblioteket beskriver turen till Livsäterån (se vandringstips nummer 3).

Länkar till fler inlägg från Härjedalen

Här hittar du fler inlägg som jag skrivit från mina besök i Härjedalen, och här nedanför några instagraminlägg härifrån.

Några av mina instagrambilder
Jag bjuder på en och en halv minuts fjällglädje! 🍁💚

#fjällvandring #frihet #höstfärger #mittfriluftsliv #vandringskvinnor #islandströja #lycka #autumncolours #naturelovers #funäsfjällen #härjedalen
Ibland är det bara FÖR vackert! ❤
.
.
.
#livsäterån #funäsfjällen #å #vatten #vattenfall #höstfärger #vandring #fjällvandring #fjällen #naturelovers #mittfriluftsliv #ig_week_sweden

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.