Ibland hittar man saker som man bara faller pladask för. Precis så var det när jag upptäckte Kupilka tidigt förra vintern. Därför känns det extra roligt att nu få anordna en giveaway med produkter från just dem.

Giveaway - utlottning av ett set från Kupilka bestående av kåsa, matskål och spork
Giveaway – utlottning av outdoorset från Kupilka – se mer längre ner

Vad är Kupilka?

Det finska företaget Kupilka tillverkar bland annat kåsor, tallrikar och bestick anpassade för friluftsliv. Först och främst föll jag totalt för formen på produkterna när jag såg dem första gången, för de är verkligen vackra.

Middagen tillagade vi på stormköket i pannlampans sken strax utanför tältet bredvid sjön Lysevattnet
Bild från när jag var ute med en tjejkompis i höstas

När jag läste på lite mer fick jag veta att produkterna är tillverkade på ett klimatmedvetet sätt. Dessutom är de återvinningsbara, vilket gör att jag gillar dem ännu mer. Övriga fördelar är enligt mig att delarna både är lätta och tåliga (och går att köra i diskmaskin).

Det blåste rejält och jag var tacksam mot min Akka-jacka från Tuxer som verkligen skyddar mot vinden
Min kåsa från Kupilka var även med när jag vandrade i Rogen i somras

Varifrån kommer namnet Kupilka?

Tydligen är Kupilka ett gammalt ord från Karelen (ett landområde som ligger inom Finlands och Rysslands gränser) för ”litet kärl”. Eftersom jag är intresserad av historia tycker jag att det är fint att man använder ett gammalt ord som firmanamn. Så här fint beskriver en äldre släkting betydelsen av en Kupilka:

”When evening came, your own Kupilka was like your best friend; it signalled a time to listen to stories, to the waves on the lake and the trees in the forest.”

äldre karel
Hur gott ser inte det här ut?? Bilden tagen vid Boxviks vette
Och så här gottade jag till det en morgon

Superfin födelsedagspresent

Förra året fick jag Kupilka-servisen i den gröna färgen i födelsedagspresent från min sambo, och sedan dess har vi även köpt bland annat kåsor till våra tonåringar. Oftast har jag med mig åtminstone kåsan ut.

Tidig födelsedagspresent från sambon - en outdoorservis från Kupilka
Tidig födelsedagspresent 2021 från sambon – en outdoorservis från Kupilka

Giveaway 17-20 mars

Nu har jag fått ett presentset från just Kupilka att lotta ut (tack Roswi). Vinnaren får ett set bestående av en kåsa (21 ml), en matskål (55 ml) och en spork. Färgen är ”Kelo” (svart), och hela setet levereras i en vacker trälåda.

Vinn fint set från Kupilka i min giveaway
Vinn fint set från Kupilka

Detta är en giveaway på Instagram och du deltar genom att gilla tävlingsinlägget, tagga 3 vänner och följa mitt Instagramkonto. Du kan delta i utlottningen till och med söndag 20 mars kl. 20.00.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.