Helgens utenatt blev inte exakt som vi planerade den. Men vi fick en många gånger vackrare tältnatt än vi hade förväntat oss. Eftersom vi både åkte och tittade på ett ställe med mängder av vitsippor och tog en sväng förbi vår bokskog så hann det bli lite sent. Vi valde därför att åka till en av våra favoritplatser i Stigfjordens naturreservat här på Orust – bara en kvarts bilväg hemifrån – och slå upp tältet där.

Jag är på väg fram mot platsen där vi ska slå upp tältet
Jag är på väg fram mot platsen där vi ska slå upp tältet
Ingen dålig utsikt över Stigfjorden!
Ingen dålig utsikt över Stigfjorden!

Den här gången hade vi vårt lätta tipi-tält med oss, så det behövdes bara några pinnar så var tältet uppe. Och några stenar till linorna.

Några pinnar och stenar var allt vi behövde för att få upp tältet
Några pinnar och stenar var allt vi behövde för att få upp tältet
Här står jag med sovsäcken.. glömde nästan bort att bädda när jag såg den vackra utsikten
Här står jag med sovsäcken.. glömde nästan bort att bädda när jag såg den vackra utsikten

Efter att vi hade bäddat och gjort klart fick vi tid att njuta av solnedgången medan temperaturen sjönk ner mot 0:an. Det blev riktigt kallt även att det bara blåste lätta vindar från havet uppe på berget där vi var. Jag fick faktiskt till och med ta på mig vantar. Det var otroligt skönt att bara sitta där och titta ut över fjorden och glädjas över himlens alla färger.

Magiskt vacker tältnatt
Magiskt vacker tältnatt – här min sambo Lars
Jag och hundarna i tältet
Jag och hundarna i tältet

När det mörknade kröp vi ner i sovsäckarna, pratade en stund och somnade sedan snabbt. Jag sov som ett barn ända tills alarmet väckte mig klockan 05.00. Vi skulle åka och fota hjortar och ville komma iväg tidigt. Lars var snabbare än jag ut ur tältet, och så fort han kommit ut ropade han att himlen brann. Själv behövde jag ytterligare några minuter på mig för att bli klar, så jag missade de starkaste färgerna i soluppgången. Men jag fick ändå se en otroligt vacker morgon utanför tältet!

Soluppgång en molnig morgon
Soluppgång en molnig morgon kan också vara vackert!

Efter lite fotande packade vi ihop våra saker och gick mot bilen för att åka vidare mot hjorthägnet vi skulle besöka. Och jag var nästan hög efter både kvällens och morgonens vackra intryck!

Sådär.. bara liggunderlaget kvar att få ner i packningen
Sådär.. bara liggunderlaget kvar att få ner i packningen

Här hittar du länkar till fler utenätter / tältnätter

Länkar till fler av mina tältnätter och andra utenätter (de flesta i samband med vandring och inte som här enbart en övernattning)

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

4 Comments

  1. Men så fint! Jag och dottern på 3 letar efter en lättillgänglig tältplats för natten och det här såg ju väldigt fint ut! Var på Orust var ni?
    Hälsn. Jenny

    1. Eller om du har förslag på plats att tälta på nära strand. Vi bor i Stenungsund så allt inom 45min bil fungerar fint. 🙂

      1. Jag har förslag på en fin strand, men man behöver gå ungefär 1,5 km.. är det för långt för din dotter?

    2. Hej, detta är på Ängholmen, som ligger strax till vänster om vägen när man svänger ner mot ön Lyr. Det finns en parkering och så var vi uppe på berget. Tyvärr har man gjort ett hygge precis nedanför efter att jag skrev detta inlägg, men det är ju fint ändå. Tänk på att det är berg, så det går inte att få ner tältpinnar. Vi har satt linorna runt stenar och även lagt stenar på tältet för att det ska stå. Om man har ett självstagande tält (kupoltält) fungerar det lätt här också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.