Den här tiden på året när löven spricker på träden och våren formligen exploderar är helt fantastisk. Naturen bjuder på nya upptäckter varje dag och allt händer så snabbt att man får hänga med i svängarna. På ett ställe där det är knoppar på träden på morgonen kan löven ha slagit ut på kvällen.

Gullvivan, primula veris, är en vårblomma som många känner igen
Gullvivan, primula veris, är en vårblomma som många känner igen. Det är nog inte lika många som känner till att gullvivan är Närkes landskapsblomma.

Eftersom jag har hundar är jag ofta ute ganska tidigt på morgonen, och tyvärr (för mig) är det många blommor som inte visar sitt rätta jag innan solen har stigit upp. Därför går jag ofta exakt samma runda även efter arbetet för att kunna njuta av blommorna när de är ”vakna” och i full blom. Och – givetvis – för att kunna fota dem.

Jag är verkligen en riktig blomnörd, och jag inser att jag förmodligen inte borde arbeta alls den här tiden på året, utan vara utomhus hela dagarna och bara ta in och njuta av allt som händer i naturen. Att se alla vackra blommor, även dem som på håll verkar oansenliga, ger mig otroligt mycket energi och glädje. Ja, det gör mig nästan ”hög”, och jag vill se mer och mer.

Rödplister
Rödplister, lamium purpureum

Idag är det lite lägre temperaturer här i Småland. Enligt väderleksprognosen ska det fortsätta så en vecka framåt, så kanske kanske kommer våren att sakta ner så att vi hinner njuta av den, och alla fantastiska vårblommor, extra länge. Det är min förhoppning just nu.

Körsbärsblommor är för mig höjden av skönhet
Körsbärsblommor är för mig höjden av skönhet

PS. Jag har även sett mängder av styvmorsvioler, en massa gökärt och några smörblommor, men inte lyckats fånga dem på bild på ett sätt som jag är nöjd med. Det kommer alltså inga bilder på just dessa blommor idag. DS.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.