Jag tycker om att ta vara på dagen och att göra det mesta och bästa av den – varje enskild dag. Eftersom jag är ganska morgonpigg tycker jag att det är en underbar början på dagen att kunna gå ut i naturen direkt när jag har stigit upp.

tjärnarna3

Underbar morgon med dimma över skogstjärnen. Foto: Min vän X

Idag skulle X åka hemåt, mot sina norrländska trakter igen, och jag ville väldigt gärna hinna med en tur i närområdet innan dess för att få visa något från mina hemtrakter också, och inte bara från olika nationalparker. Sagt och gjort så föreslog jag en frukosttur och precis som jag misstänkt – och hoppats – så nappade X direkt på idén.

Jag vid ett av mina absoluta smultronställen - några undanskymda skogstjärnar
Jag i morse vid ett av mina absoluta smultronställen – några undanskymda skogstjärnar

Vi packade kaffe, nyponsoppa, ägg och mackor i ryggsäcken och åkte iväg klockan 05.00. Bilfärden till det ställe jag tänkt ut tar mindre än en kvart, så vi kom fram i god tid före soluppgången. Det var superhärligt att vara ute i den friska luften (bara några enstaka plusgrader), följa de små stigarna längs skogstjärnen och vördnadsfullt se på när solen steg på himlen för att nå över trädtopparna med sina strålar.

Sämre utsikt kan man ha när man äter sin frukost
Sämre utsikt kan man ha när man äter sin frukost

Efter att vi bevittnat och förevigat soluppgången satte vi oss på en liten ås med utsikt ner mot en av skogstjärnarna och packade upp vår frukost. Allt smakade underbart gott och det var en fin känsla att sitta på ett av mina speciella ställen, tillsammans med någon som också såg skönheten i naturen omkring oss.

Två timmar var vi iväg, men det kändes som om vi hade varit ute på ett både stort och långt vildmarksäventyr. Alla sinnen hade fått en massa vackra intryck att bearbeta. Här kan man verkligen tala om påfyllning av kroppens energinivåer! Naturen är underbar!

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.