Efter en stressig arbetsvecka som kulminerade igår kväll då jag fick jobba till klockan 22.00 för att hinna få en uppgift klar till idag, var det underbart att få höra från chefen idag: ”Gå hem vid lunch du!” – flextid när det fungerar som allra bäst skulle jag vilja påstå.

Hur använder man en eftermiddag som man helt plötsligt får till skänks? Man spenderar den utomhus såklart! Eftersom jag har hundar så finns det alltid ett outtömligt önskemål om mer utetid. Jag tänkte snabbt ut en plan för vart vi kunde åka där vi med största sannolikhet skulle kunna få gå i lugn och ro, utan alltför mycket störande moment i form av fordon eller människor – och valet föll på ett av mina ”hemliga” ställen strax utanför stan.

Flextid - vilken lyx!
Flextid – vilken lyx!

Hundarna älskar den platsen lika mycket som jag gör. Där finns några små skogstjärnar som just idag var isbelagda. Där finns underbar tallskog, en ås att springa på och en massa skvattram att skutta i. Eftersom vi hade extra mycket tid idag (i dagsljus dessutom) tittade jag på kartan och såg en skogsväg några hundra meter bortom våtmarkerna i skogen där vi inte hade gått innan. Tack vare att marken är frusen var det relativt enkelt att ta sig genom obanad terräng ut till skogsvägen som vi sedan följde i en timme – till en vändplan och sedan tillbaka. Det snöade lätt hela tiden och de stora flingorna dalade sakta ner mot marken och bäddade in hela naturen i fluffig snö.

Det hann bli ganska mörkt innan vi kom tillbaka till bilen. Här hade vi drygt 20 minuter kvar att gå.

Efter några timmar var vi tillbaka vid bilen, och då hade det hunnit mörkna ordentligt. Både hundarna och jag var mer än nöjda med vår lilla utflykt, och jag konstaterade i mitt stilla sinne att det är en oerhörd lyx att ha flextid på jobbet! Tänk att ha möjlighet att ta en sån här underbar promenad en vanlig fredagseftermiddag i mörka januari!

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.