Ibland är det de enkla sakerna som gör de största intrycken. De som trots sin enkelhet tar plats. Tränger bort tystnaden utan ljud. Fyller hela ens medvetande. Gör att man blir andlös och känner vördnad.

I morse fick jag en sådan upplevelse i form av en magisk stjärnhimmel. Jag var ute med hundarna och de sprang på en snöig åker. Det var några timmar före soluppgången och medan jag avslappnat stod där och tog in scenen råkade jag titta upp på den mörka himlen och upptäckte att den var helt täckt av stjärnor. Det var inte bara några enstaka stjärnor som lyste här och där, utan det glittrade överallt. Den magiskt vackra scenen förstärktes av några tunna molnslöjor som drog fram över en fantastisk stjärnhimmel.

Månsken och magisk stjärnhimmel
Mera månsken – fotat av min vän X.

Hur länge jag stod där och tittade har jag ingen uppfattning om, men det var omöjligt att inte njuta av den vackra synen. Jag kände min litenhet, men samtidigt en berusande glädje över att ha fått starta dagen med en så värdefull stund.

Tänk att man kan bli så lycklig bara av att se på himlen och stjärnorna. De som ändå finns där. Varje dag. För alla.

Foto: Min vän x har fotat detta magiska månsken från en klar stjärnhimmel
Foto: Min vän x har fotat detta magiska månsken

 

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.