Med detta lilla inlägg vill jag påminna om något viktigt, nämligen att det inte behöver vara en känd led för att det ska bli vacker vandring! Tvärtom är det ännu mera spännande att ge sig ut på upptäcktsfärd på en okänd plats (även platser man har i närheten).

Otroligt vackert - och ser nästan ut som ett höstlandskap
Otroligt vackert – och ser nästan ut som ett höstlandskap

Upptäcktsfärd som faktiskt blev av

När vi var på väg upp till Funäsfjällen körde vi förbi ett vackert myrområde runt Östra Fröstsjöåsen och sa att ”Hit måste vi åka tillbaka”. Det är något man lätt kan slänga ur sig, men igår gjorde vi faktiskt det. Åkte tillbaka alltså.

Vi parkerade vid vägkanten och gick helt enkelt ut på fjällheden bland ljung och lågväxta björkar. Där fanns inga markerade leder. Eftersom vi inte visste något alls om området kändes det verkligen som en riktig upptäcktsfärd, och vi fick några fina timmar ute.

Utan såna här stunder är det inte riktig vandring för mig...
Utan såna här stunder är det inte riktig vandring för mig…

På bilden: Nordmarka Anorak från Bergans, byxor från Sphere Pro, strumpor från Happy Hiking och skorna Rover Mid från Icebug.

Allt var lugnt och stilla. Och tyst och vackert! Vi följde stigar och djurstigar ibland, men gick dit vi kände att vi ville gå, och stannade när och där vi hade lust.

Jag är svag för myrmarker och mossar
Jag är svag för myrmarker och mossar

Underbart med små äventyr i vardagen

Jag älskar verkligen den här typen av upptäcktsfärder, och anser att man borde göra sådana betydligt oftare. Eller, jag kan ju inte tala för dig, men jag borde i alla fall det. Här kan du läsa om en annan upptäcktsfärd jag gjort.

En av alla fina platser vi kom till på vår upptäcktsfärd
En av alla fina platser vi kom till på vår upptäcktsfärd

Detta inlägg är inte skrivet för att inspirera till ett besök på exakt samma plats som jag varit på. Min tanke med inlägget är att väcka din nyfikenhet att utforska det DU har i närheten av platsen där DU just nu befinner dig.

Här kan du läsa om andra turer jag gjort i Härjedalen

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.