Nu är det dags för mig att packa ryggsäcken igen. Den här gången ska jag upp till Örnsköldsvik och Höga Kusten dit jag har ungefär 80 mil att köra. För dig som inte känner till det har jag bott i Örnsköldsviks kommun i 23 år och har många favoritställen där som jag ska passa på att besöka medan min dotter är hos sin pappa som bor alldeles bredvid Höga Kusten-bron. Ja, jag ska faktiskt inte bara åka till gamla favoritställen, utan även besöka några naturreservat som är helt nya för mig. Det finns så många – med så vitt skilda naturtyper – i min ”hemkommun” att det är svårt att välja vilka jag ska prioritera.

Min dotter för 8 år sedan (exakt idag!) och hennes pappa när vi var vid Slåttdalsskrevan. Min dotter var då 4 år och klarade turen galant!
Min dotter för 8 år sedan (exakt idag!) och hennes pappa när vi var vid Slåttdalsskrevan. Min dotter var då 4 år och klarade turen galant!

Jag åker norrut inatt och kommer förmodligen att sova i övernattningsstugor och vindskydd längs lederna ända tills jag åker hem på måndag, så det kommer nog att bli rätt tyst här på bloggen de närmaste dagarna.

Det var både skönt och kul att få svalka fötterna i den här tjärnen på berget
Det var både skönt och kul att få svalka fötterna i den här tjärnen på berget

För dig som vill veta mer om den vackra naturen runt Örnsköldsvik/Höga Kusten:
Här kan du titta i Örnsköldsviks naturguide och bli inspirerad: http://pdf.mediahandler.se/pdf/Oviks-Kommun-naturguiden-2008-sve/

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

1 Comment

  1. Jag var hemma redan på lördagskvällen eftersom min dotter fick sådan hemlängtan, därav väldigt komprimerat program vad gäller alla naturreservatsbesök. Men jag behövde ändå inte stressa, men det blev inte många minuters återhämtning mellan varje ställe 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.