Kategori: Om Therése

En blomnörd

En fotande blomnörds sätt att se naturen

  Vare sig jag är ute på hemomkringvandring eller bortomkringvandring är det stor risk att turen tar längre tid än beräknat – i alla fall om det är blomsäsong. En så kort sträcka som 3 kilometer kan nämligen lätt ta mig två timmar, eftersom jag ägnar en stor del av tiden åt att stå, sitta, […]

Läs mer
Årsitdsskifte - Rönnbär - Sorbus aucuparia

Årstidsskifte

När jag gick min morgonrunda idag kunde jag ha valt att bara se alla vissnade blommor. Allt brunt, gult, beige, murrigt. Men det gjorde jag inte. Jag valde att se allt det vackra som finns därute. Oavsett årstid. För jag älskar verkligen de svenska årstiderna.

Läs mer
Morgon - en bild säger mer än tusen ord

En bild säger mer

En bild säger mer än tusen ord säger ordspråket. Och ibland stämmer det tycker jag. Som bilden från min lilla runda med hundarna i morse. Det var mörkt och jag frös om händerna i det höstlika vädret, men glömde allt när jag möttes av den här synen.

Läs mer
Att gå vilse

Att gå vilse

Jag är uppvuxen på landet och har sprungit runt ensam i skogen sedan jag var i 3-4-årsåldern. Under hela mitt liv har jag lätt och ledigt kunnat kryssa fram och tillbaka mellan olika skogsvägar, hitta genvägar och liknande utan att så mycket som titta på en karta.

Läs mer
"Allt som inte orsakar svullnad är okej", sa min sjukgymnast om stukningen

Stukningen gör sig påmind

“Allt som inte orsakar svullnad är okej”, sa min sjukgymnast förra veckan. Dessutom uppmanade hon mig att testa nivån för hur mycket jag kan belasta vristen. Men det var kanske inte exakt så här hon menade att jag skulle göra??

Läs mer
Morgon vid tjärn

När semestern tar slut

På måndag börjar jag jobba igen, och tiden jag kan vara ute kommer att krympa ordentligt. Men jag vill fortsätta vara ute. Jag vill fortsätta utforska nya platser. Jag vill fortsätta leta upp ”nya” växter, och återbesöka mina favoritställen.

Läs mer
Min (då) 4-åriga dotter uppe på Slåttdalsskrevan

Packdags igen

Jag åker norrut mot Örnsköldsvik/Höga Kusten inatt och kommer förmodligen att sova i övernattningsstugor och vindskydd längs lederna ända tills jag åker hem på måndag, så det kommer nog att bli rätt tyst här på bloggen de närmaste dagarna.

Läs mer
Purpurknipprot

En blomnörds jakt

I vanliga fall är jag ute för att jag älskar att vara ute, att röra på mig och att se och uppleva allt som finns i naturen. Fotandet av blommor som kommer i min väg är vanligen enbart en underbar bonus som ger mig stor glädje.

Läs mer
Harklöver

Nya växt-fynd

Att jag är fascinerad av blommor är ingen hemlighet, och idag har jag matats med så mycket vackra intryck att hjärnan känns helt överhettad. Redan i morse fick jag se en blomma som jag aldrig sett tidigare.

Läs mer

Hemmablind?

Är du en sådan som går runt och drömmer dig bort till avlägsna vackra platser? Som lever för den eller de veckor varje år som du kan resa iväg och vandra? Sådan är jag med, men ändå uppskattar jag dagligen skönheten i naturen runt mig – på hemmaplan. Läs mer

Läs mer
Smultron på strå - lite extra frukostgott till min dotter

Det blir inte alltid som man tänkt

Att planera saker är en av mina starkaste sidor och de flesta som har rest, vandrat eller varit på utflykt med mig, vet att jag brukar vara ordentligt påläst innan jag ger mig iväg. Igår blev jag tyvärr tvungen att ställa in min blomnördsresa till Öland.

Läs mer
Karta över vandringsled

Planering inför liten upptäcktsfärd

Idag är det Kristi Himmelsfärdsdag och för mig betyder det helt enkelt “en ledig dag att fylla med någon härlig utomhusaktivitet”. I vanliga fall går jag någon av sträckorna längs Höglandsleden, men nu bestämde jag mig för att gå någonstans där jag inte gått tidigare.

Läs mer

Morsdags-present

Jag, som är nybörjare inom “fjärilsområdet” blev förtjust i boken “Dagfjärilar i sydöstra Sverige” som jag fick av min dotter. Den visar inte bara hur fjärilarna ser ut, utan har även flera kapitel som förklarar en massa om fjärilar, deras liv och om hur man hittar dem.

Läs mer
Enbär

Ätbara växter i naturen

I den svenska naturen finns mycket som du kan plocka och äta. Ja, det finns så mycket som 250 växter som är ätbara. Ätliga växter är ett okänt område för mig, men idag snubblade jag över en guldgruva som kommer att lära mig en massa!

Läs mer
Frukostdags vid tjärnen

Frukost vid skogstjärn

Jag tycker om att ta vara på dagen och att göra det mesta och bästa av den – varje enskild dag. Eftersom jag är ganska morgonpigg tycker jag att det är en underbar början på dagen att gå ut i naturen direkt när jag stigit upp. Läs om dagens frukosttur.

Läs mer