Vedrana Ilic

Vedrana Ilic

  • Namn: Vedrana Ilic
  • Landskap: Uppland
  • Bostad: Bor i lägenhet i Uppsala
  • Sysselsättning: Kommunikatör på Uppsala Innovation Centre, äventyrsguide på GoAdventure
  • Lagar vegansk mat i stormkök; för naturen, hälsan, djuren och hållbarheten i att bära med sig mat som ej kräver kyl
  • Fotar: verkligheten, utan filter med mobilen
  • Vill särskilt inspirera minoritetsgrupper i friluftslivet, såsom personer med utländsk härkomst

Lite mer om Vedrana

Jag försöker leva ett aktivt liv och vara ute i naturen så mycket som möjligt; älskar skogen, havet & fjällen. Paddlar gärna SUP eller kanot/kajak eller tar mig fram till fots. Det kan även bli någon kortare cykelresa.

Mitt mål är att inspirera så många som möjligt att hitta ut och att se enkelheten i det – särskilt vill jag inspirera minoritetsgrupper till friluftsliv – till exempel personer med utländsk härkomst.

Att det måste vara dyrt och avancerat stämmer inte. Jag vandrar oftast ensam, men ibland även med mina vänner i vår egna ”äventyrsgrupp”. Har bott i Australien och Nya Zeeland och därför haft en del äventyr och intressanta jobb där, som att cykla ensam runt Tasmanien med full packning på 4 veckor, ellerjobba på som guide på en båt för valsafari. Då jag sedan 2017 är tillbaka permanent i Sverige, Uppsala, så har jag börjat upptäcka vårt fantastiska, avlånga, varierande land fullt av möjligheter! Lyckligtvis har Uppland (mitt närområde) mycket att erbjuda!

Jag lagar vegansk mat i stormkök; för naturen, hälsan, djuren och hållbarheten i att bära med sig mat som ej kräver kyl, och kommer även att ge tips kring detta i mina inlägg.

Inget äventyr är för litet! Jag skriver om mina vardagsutflykter, vandringar och äventyr på  www.invandraren.se och Instagram:  in_vandraren.

 

Vedrana Ilic
Vedrana Ilic

Läs om övriga författare/skribenter

English EN German DE Spanish ES Swedish SV