Nicklas "Nicke" Svensson
Nicklas ”Nicke” Svensson
  • Namn: Nicklas ”Nicke” Svensson. Det är bara min mor som kallar mig Nicklas, alla andra säger Nicke.
  • Familj: Sambo och tre utflugna vuxna barn samt ett par underbara barnbarn.
  • Sysselsättning: Jobbar på en hyggligt känd svensk biltillverkare, ja Volvo naturligvis, med materialanalys/materialfel.
  • Landskap: Blekinge
  • Led i närheten: Blekingeleden och Skåneleden
  • WEBB: Insta/Twitter/Snapp – Nopp! Men jag finns dock på FB samt har en egen vandringsblogg där jag delar med mig av tips och erfarenheter: www.levforattvandra.blogspot.com

Mer om Nicke

Jag är född och uppväxt i Olofström. Min far var ledare i friluftsfrämjandet så att vara ute i skog o mark var helt naturligt för mig. Jag var inte gammal när jag ”hajkade” (övernatta i skogen) för första gången. Både min far och farfar var jägare och det var också ett intresse som väcktes tidigt. Fiske var precis lika naturligt och att man tog tillvara på sina fångster och byte. Vandrade ofta på helger med min far eller själv. Flera andra intressen som bla fotografering har gjort att jag tillbringat många timmar ute i skogen eller vid en sjö/å för att få de bilder jag velat. Jag satt ex totalt 104 timmar i gömsle eller skydd innan jag fått de bilder jag ville ha på Kungsfiskare. Envishet lönar sig. Padling i kanadensare har jag haft trevliga expeditioner i åar och sjöar. Provade faktiskt Kajak i den lokala klubben för ett par år sedan för att lära mig rätt från början men efter tre gånger så tröttnade jag, det var roligare med kanot. Men nu är jag helt insnöad på vandring och gärna längre turer med övernattning. Dagens utrustning är ju så mycket bättre och lättare än för bara 20 år sedan. Jag är precis fyllda 55 men ser väl kanske slutet på karriären runt 60 strecket. Mer tid för mina hobbysar har hög prio!

Inspireras av: Andra människor som sprider positiv energi och är glada. Människor som delar med sig av erfarenheter och tips

Kort målsättning: Fortsätta att vandra då det gör mig lycklig och jag mår bra av det. Mål för 2020 är att färda Blekingeleden och att genomföra C2C Sweden (kust till kust) Kommer också att försöka korsa Bornholm under tre dagar.

Lång målsättning: Fortsätta att vandra då det gör mig lycklig och jag mår bra av det. Det finns så många fina ställen och leder i Sverige som jag skulle vilja prova på. Utomlands finns det också fantastiska vandringar, vi får väl se hur blir. Jag satte faktiskt upp ett mål när jag fotograferade som mest, att besöka så många av Sveriges naturreservat som möjligt. Det tillkommer ständigt nya men ett 40-tal har jag varit i hittills.

Webb: www.levforattvandra.blogspot.com

Blekinge
Blekinge

Länk till förteckning över mina inlägg här på bloggen


Läs om övriga författare/skribenter

English EN German DE Spanish ES Swedish SV