När jag vandrade denna etappen, Mörrumsån – Långasjönäs hade jag ingen vetskap om appen ARK56. Jag hade således printat ut kartor på Blekingeleden som var, tja, ouppdaterade! Ledens sträckning på kartan stämde inte överens med verklig leddragning. Detta hade jag uppmärksammat redan uppe i Kyrkhultstrakten men klarat mig ändå eftersom leddragningen ändå var rätt bra. Men här i området Bökemåla – Ämneboda var den rent usel på vissa ställen.

Personligen tycker jag aldrig att man ska behöva få känslan ”är jag på rätt spår”? Om det är för långt mellan stolparna eller det inte markeras med riktig visningsriktare på fyrkantig stolpe om du ex går på grusväg och plötsligt ska svänga ut på ett kalhygge där det endast står en liten rund gammal stolpe. Jag beklagade mig på nätet och tydligen så uppmärksammade personen som är ansvarig för hela Blekingeleden detta. Jag fick då tips om appen ARK56.

Fast jag kan nog ändå tycka att man ska kunna ta sig runt en LÄNSLED utan app.

Jag ställer större krav på en så pass ”stor” led än jag gör på ex ett motionsspår en kommun ordnat. Naturligtvis så hamnade jag fel ett par kilometer och fick gå tillbaka för att komma rätt. Jag såg avbrutna stolpar eller stolpar som låg i vägkanten bara för att nämna några fall på dålig uppdatering på denna sträckan. Jag plockade upp och satte tillbaka de jag kunde.

Det är så här välmarkerat man vill att det ska se ut på HELA leden! Bild tagen mellan Mörrumsån och Långasjönäs
Det är så här välmarkerat man vill att det ska se ut på HELA leden!

Slutkilometrarna är de finaste när man kommer in i Hokaområdet och längs med Långasjön. Ett trevligt vindskydd ligger nästan i mitten av sjöns sträckning. Det finns även ett längre ner vid badplatsen. Här passade jag på att dra i mig en lunch. Mötte många motionärer och det var gott om andra spår i området runt Långasjön.

För dig som vill veta mer

Etapp 6 av Blekingeleden är 19,5 kilometer och går mellan Mörrumsån och Långasjönäs. Från Mörrumsåns brusande vatten till skogsbygdens gytter av småsjöar.

Länk till Naturkartans information om etapp 6 av Blekingeleden, Mörrumsån-Långasjönäs

Övriga inlägg om Blekingeleden

Länk till förteckning över inlägg om Blekingeleden här i bloggen

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.