Från Sibbarpsdalens dalgång och Östafors så fortsätter vandringen mot Halens Camping svagt uppför och man passerar fina gårdar och hemman. Lite blandskog och betesmarker och vi närmar oss Boafall. Boafalls backe var en gång Blekinges högsta punkt med sina cirka 180 meter, men det visade sig många år senare att ett ställe som ligger i norra delen av kommunen som heter Rävabacken var högre med 189 meter och därmed berövade Boafall titeln.

Den gamla högsta punkten kunde förr erbjuda en vidunderlig utsikt och man kunde se inte mindre än 7 kyrktorn, sägs det, själv minns jag att jag kunde se 4 st som liten grabb. Numera ser man inte mycket därifrån. När man går nerför de nordöstliga sluttningarna mot Halasjön får man i alla fall en väldigt fin utsikt. Här är det definitivt läge för en liten kort paus för alla vandrare, oavsett årstid.

Blekingeleden

Strax är man nere vid sjön och där finns två fina vindskydd, toaletter och grillplatser. Man kan även bada eller fylla på vatten i sjön.

Så här ser tvätthallarnas grillplats ut i januari månad, men från maj månad och framåt är det otroligt fint här. Utsikt från ett av vindskydden.

Så här ser tvätthallarnas grillplats ut i januari månad

Fortsättningsvis så kommer du att gå genom bokskog en bra bit nästan ända tills du når nästa vindskydd som ligger några kilometer därifrån, också denna vid Halasjöns strand, Även här ligger det två vindskydd med tillhörande eldstäder. Bägge ställena brukar vara välbesökta åtminstone under sommarhalvåret. En sträcka med vägvandring följer och efter ytterligare några kilometer når du Halens camping och ett vindskydd. Räkna inte med någon avskildhet här! Det är under säsong alltid folk på och runt campingplatsen och kanotcentral samt badplats som ligger precis intill.

Jag vet inte, rent personligt skulle jag bara stanna här i nödfall för att proviantera eller så men inte sova här, då fortsätter jag hellre någon kilometer till ut i skogen, det är inte så långt till nästa vindskydd innan Fritzatorpet och ett till precis efter.

För dig som vill veta mer

Etapp 3 av Blekingeleden går mellan Östafors och Halens Camping (Olofström). Sträckan är 15,5km.

Länk till Naturkartans information om etapp 3 av Blekingeleden, Östafors-Halens camping

Övriga inlägg om Blekingeleden

Länk till förteckning över inlägg om Blekingeleden här i bloggen

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

1 Comment

  1. Det är spännande att få en resumé från varje etapp av en led man aldrig gått själv! Jag uppskattar särskilt ditt råd om vilket vindskydd man bör välja, för jag ogillar att vara på ställen i naturen där det är som att vara på E4:an 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.