Att vandra på Blekingeleden – personliga reflektioner

Framöver kommer jag att dela med mig här av mina turer längs leden, etapp för etapp. Det första som slår mig när man ska vandra Blekingeleden är, var börjar den egentligen?

Anledningen till detta är att de första 2 ½ etapperna så delar Skåneleden och Blekingeleden på dessa. Inte förrän du når området kring Boafall så delar sig lederna åt och du börjar vandra på ”egen” Blekingeled. Nu kan man ju invända att man kan gå leden från bägge hållen, det jag kallar för slutet (Bröms) är för många början på leden och då är således Sölvesborg slutet. Det spelar kanske inte så stor roll vara man börjar eller slutar bara man går den. För mig personligen så känns det som att den startar i Sölvesborg.

Följ med när jag vandrar längs min hemomkringled!

Blekingeleden

Länkar och annan information om Blekingeleden

Blekingeleden är totalt 27 mil lång och sträcker sig mellan Sölvesborg i väst till Bröms i öst.

Länk till webbsida (Visit Blekinge) där du kan få mer information
Länk till Vandringsguiden och deras information om leden
Jag rekommenderar också kart-appen ARK-56 till mobilen. Den kan vara bra att ha då vissa kartor på nätet är gamla och ej uppdaterade.

Information om Blekingeleden
Information om Blekingeleden

Mina etappbeskrivningar

Allt eftersom kommer beskrivningar av varje etapp att publiceras här på bloggen. Du kan hitta dem här

1 Comment

  1. Linda Åkesson

    Vad härligt. För mig börjar den i Bröms. Skulle gått den denna helgen Bröms-Kristianopel men vi dras med ständiga förkylningar här. Hoppas du får en härlig vandring genom Blekinge. Ska bli spännande att följa fina etapper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English EN German DE Spanish ES Swedish SV